Jaroslav Krejčí

Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Příběh o králi Venovi

Šrímad Bhágavatam je skutečně cenná součást védské literatury, v které se lze dočíst o nespočtu mystických příběhů, jejichž děj je pestrý, naplněný a někdy i zcela nepochopitelný. Jenže Védy učí, že sám Nejvyšší Bůh je nepochopitelný, protože se může například i skrývat těm, kteří v Něj nevěří, takže i sám Bůh je nepochopitelný. Není to však jen Šrímad Bhágavatam, který tvoří Védy. Moudré rady k duchovnímu rozvoji můžeme najít i v jiných částech Véd jako například v "Mahábháratě".

23.3.2014 v 19:44 | Karma: 5,96 | Přečteno: 321x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Peklo na talíři: Rozbor dětské paštiky

Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk se v následujícím videu pouští do rozboru dětské paštiky. Názorně předvádí podíl jednotlivých surovin ve výrobku, i množství použitých "éček". To, co za "éčko" objeví v závěru, vám možná tak trošku vyrazí dech...

26.2.2012 v 3:30 | Karma: 26,60 | Přečteno: 5603x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Výborný díl pořadu Máte slovo - doporučuji shlédnout!

Před chvílí jsem dokoukal dnešní díl pořadu ČT s názvem "Máte slovo". Probíralo se tam téma, kterému jsem se částečně věnoval také na svém blogu - KVALITA A CENA POTRAVIN. Osobně se na televizi moc nedívám, zvláště ne na oficální zpravodajství (protože tam běží častěji propaganda) a nějak mně přestávají zajímat i filmy, ale Máte slovo mne docela zajímá a dnešní díl by velmi, velmi povedený!

16.2.2012 v 23:02 | Karma: 18,78 | Přečteno: 2582x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Oxid siřičitý v müsli tyčince značky Albert Quality

Kde jsou ty doby, kdy v jídle byly skutečně jen chutné, poživatelné a netoxické přísady! Ani jsem tu dobu nezažil. Dnes je skoro všechno nastavované „éčky“, v podstatě chemickými konzervanty. Že některá éčka jsou i toxická, o tom neslyšíte.

21.11.2011 v 3:57 | Karma: 15,18 | Přečteno: 2407x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Jedl jsem kečup, co neprošel kontrolou

Kdo ne? V souvisejícím článku na iDnes.cz čtu, že vadných bylo asi 25 druhů kečupů. Takže kdo to nejedl? Kečupy prý obsahují JEDY Z PLÍSNÍ A PESTICIDY. A tohle žereme? Kdo je za to zodpovědný a proč se dneska nehledí ani na kvalitu jídla?

21.10.2011 v 0:10 | Karma: 18,68 | Přečteno: 1622x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Víte, co ve skutečnosti jíte? Máte na to žaludek?

Myslíte, že jíte zdravě nebo nezdravě? Jíte pečené, smažené maso, jak hrdlo ráčí nebo jste vegetariáni, kteří si vystačí třeba se zdravým mléčným jogurtem a "kvalitním" mlékem ze supermarketu? Nemusí jásat nikdo z vás, protože dnešní doba konzumu přeměnila v nehorázný humus prakticky vše, co kdysi bývalo zdravé i nezdravé, leč třeba i dobré. Jde totiž jen o to, aby se všechno prodalo - ano, o tom je ve skutečnosti tahle doba konzumu. Následující text byl vykopírovaný z této adresy webu Gnosis9.net. Autorem text je JUDr. Jaroslav Janeček z agrární komory ČR, který se otevřeně vyjadřuje k tomu, co se u nás volně prodává a hlavně běžně jí...

2.10.2010 v 13:33 | Karma: 35,16 | Přečteno: 3712x | Diskuse| Společnost