Jaroslav Krejčí
- Počet článků 98
- Celková karma 0
- Průměrná čtenost 1860x
Jaroslav Krejčí
Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy
Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.
Jaroslav Krejčí
Příběh o králi Venovi
Šrímad Bhágavatam je skutečně cenná součást védské literatury, v které se lze dočíst o nespočtu mystických příběhů, jejichž děj je pestrý, naplněný a někdy i zcela nepochopitelný. Jenže Védy učí, že sám Nejvyšší Bůh je nepochopitelný, protože se může například i skrývat těm, kteří v Něj nevěří, takže i sám Bůh je nepochopitelný. Není to však jen Šrímad Bhágavatam, který tvoří Védy. Moudré rady k duchovnímu rozvoji můžeme najít i v jiných částech Véd jako například v "Mahábháratě".
Jaroslav Krejčí
Peklo na talíři: Rozbor dětské paštiky
Šéf Pražského kulinářského institutu Roman Vaněk se v následujícím videu pouští do rozboru dětské paštiky. Názorně předvádí podíl jednotlivých surovin ve výrobku, i množství použitých "éček". To, co za "éčko" objeví v závěru, vám možná tak trošku vyrazí dech...
Jaroslav Krejčí
Výborný díl pořadu Máte slovo - doporučuji shlédnout!
Před chvílí jsem dokoukal dnešní díl pořadu ČT s názvem "Máte slovo". Probíralo se tam téma, kterému jsem se částečně věnoval také na svém blogu - KVALITA A CENA POTRAVIN. Osobně se na televizi moc nedívám, zvláště ne na oficální zpravodajství (protože tam běží častěji propaganda) a nějak mně přestávají zajímat i filmy, ale Máte slovo mne docela zajímá a dnešní díl by velmi, velmi povedený!
Jaroslav Krejčí
Oxid siřičitý v müsli tyčince značky Albert Quality
Kde jsou ty doby, kdy v jídle byly skutečně jen chutné, poživatelné a netoxické přísady! Ani jsem tu dobu nezažil. Dnes je skoro všechno nastavované „éčky“, v podstatě chemickými konzervanty. Že některá éčka jsou i toxická, o tom neslyšíte.
Jaroslav Krejčí
Jedl jsem kečup, co neprošel kontrolou
Kdo ne? V souvisejícím článku na iDnes.cz čtu, že vadných bylo asi 25 druhů kečupů. Takže kdo to nejedl? Kečupy prý obsahují JEDY Z PLÍSNÍ A PESTICIDY. A tohle žereme? Kdo je za to zodpovědný a proč se dneska nehledí ani na kvalitu jídla?
Jaroslav Krejčí
Víte, co ve skutečnosti jíte? Máte na to žaludek?
Myslíte, že jíte zdravě nebo nezdravě? Jíte pečené, smažené maso, jak hrdlo ráčí nebo jste vegetariáni, kteří si vystačí třeba se zdravým mléčným jogurtem a "kvalitním" mlékem ze supermarketu? Nemusí jásat nikdo z vás, protože dnešní doba konzumu přeměnila v nehorázný humus prakticky vše, co kdysi bývalo zdravé i nezdravé, leč třeba i dobré. Jde totiž jen o to, aby se všechno prodalo - ano, o tom je ve skutečnosti tahle doba konzumu. Následující text byl vykopírovaný z této adresy webu Gnosis9.net. Autorem text je JUDr. Jaroslav Janeček z agrární komory ČR, který se otevřeně vyjadřuje k tomu, co se u nás volně prodává a hlavně běžně jí...