Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Teorie chemtrails - argumenty a jasný důkaz, že existují

Objevilo se již poměrně dost lidí, kteří tvrdí, že se nad našimi hlavami děje řádově již několik let něco, o čem by se nám snad ani nesnilo. Některá letadla prý záměrně ve vysokých výškách vypouštějí do ovzduší příměsi kovů jako například barium nebo mangan, které mají po použití v určité výšce postupně přispívat ke zpomalování globálního oteplování. Zásadní problém na celé věci ale je, že pokud jsou tyto praktiky opravdu využívané, jak někteří tvrdí, pak se za cenu marné snahy poručit větru dešti bezohledně hazarduje s naším zdravím i s životním prostředím jako takovým. Barium i další prvky, které se do příměsi údajně přidávají, jsou totiž většinou těžké, toxické kovy, které mohou našemu zdraví po dopadu na zem silně škodit.

Pokud se děsíte délky článku, vězte, že to není tak hrozné, protože hodně místa zabírají obrázky. Pokud článek dočtete do konce, buďte si jisti, že se budete divit!

Contrails / Chemtrails - Jaký je rozdíl?

Jako "contrails" nazýváme běžné kondenzační stopy za letícími letadly (jsou to ty známé "oblačné proužky" za letadly). Jsou to příměsi oxidu uhličitého a vodní páry. Vznikají, když se horká pára z motoru letadla dostane do styku s velmi studeným vzduchem, který se ve výškách, kde letadla létají, nachází stále. V důsledku toho pára za letadlem rychle kondenzuje a na zemi je pak viditelná jako pruh oblaku, který se s postupem času postupně vytrácí (rozpouští se). Jak dlouho se na obloze udrží, závisí především na vlhkosti vzduchu v dané výšce - pokud je vzduch suchý, pára se může rozpustit klidně i za několik sekund. Pokud je ale dostatečně vlhký, může se udržet i po několik desítek minut, ojediněle třeba i jednu hodinu. Déle se ale příměsi vodní páry a oxidu uhličitého v atmosféře zpravidla neudržují. Jednoduše to nedovolují fyzikální zákony.
Jiné je to s údajným "chemtrails". V poslední době byly zaznamenány poměrně četné případy, kdy stopy při průletu letadla nezačínají za letadlem (jako důsledek kondenzace), ale doslova u křídel letounu. To působí dojmem, že z jejich útrob je spíše něco uměle vysypáváno! A to zdaleka není všechno, čím se chemtrails má odlišovat. Tyto čáry prý bývají neobvykle mohutné, "husté" a svým vzhledem obecně podezřelé. Za letadlem se vůbec nerozpouštějí, a to dokonce ani v případech, kdy je vzduch relativně suchý (to odporuje výše uvedenému pravidlu). Naopak - udržují se po dlouhé hodiny (někdy prý dokonce po většinu dne!), rozšiřují se a postupně na obloze vytvářejí velmi podivné a podezřele výrazné formace.
Stopa za letadlem skládající se z běžných příměsí (oxid uhličitý a vodní pára) se v podstatě nikdy nemůže udržet déle než jednu hodinu, snad jen VÝJIMEČNĚ pár drobných minut navíc. To je pravidlo, které by mělo platit vždy beze zbytku. Jak je tedy možné, že se teď setkáváme s případy, které těmto pravidlům odporují doslova na plné čáře? Buď se nám změnily fyzikální zákony (ha ha) nebo letadla používají záměrně něco, o čem my nemáme ani ponětí. V diskusích na téma chemtrails jsem se také občas setkal s názory, že mohutné čáry způsobují spíše zastaralé letouny, které jen těch běžných nečistot do ovzduší pouštějí více než by obvykle měly. - Představa, že se jen vlivem špatné konstrukce letounu kondenzační stopa udrží téměř celý den, je ale úsměvná. Problém bude opravdu jinde.

Podrobný popis jevu "chemtrails", jeho vlastnosti a nebezpečí

Podle zastánců chemtrails se pro postřik používají zejména příměsi baria, manganu, mědi, hliníku, chromu, zinku a dalších látek, které mají vlastnost odrážet sluneční paprsky zpět do vesmíru. Tím by se docílilo požadovaného efektu, kdy by sluneční paprsky opustily zemskou atmosféru dříve než by ji stačily ohřát - to je ta snaha o zpomalení oteplování, o níž jsme již mluvili. Tuto teorii ostatně už vyslovil na počátku 90. let 20. století americký fyzik Edward Teller (1908-2003) - mohla by být tajně využita. Také by se tímto vysvětlil důvod, proč některé čáry za letadly nemizí, ale spíše se rozpínají. Látky, které mají být o "chemtrailsového postřiku" přidávány, totiž nemají vlastnost jako vodní pára, která se jednoduše rozplývá a ztrácí se. Toto jsou látky, které mizí teprve tehdy, když jednotlivé částice látek rozfouká vítr do dostatečné vzdálenosti od sebe. Dokud k tomuto nedojde, čáry zůstanou viditelné. My na zemi toto postupné „rozfoukávání” látek vnímáme jako rozpínání čar. A je úplně jedno, zda je vzduch zrovna v daném místě vlhký nebo suchý. Mohou se udržovat na místě celé hodiny, bez závislosti na vlhkosti vzduchu ve výšce. To naprosto odpovídá charakteru těch dlouhotrvajících stop za letadly, jak jsme si je popsali v předchozích odstavcích...
Jenže pokud je to všechno pravda, pak je to do nebe volající skandál. Výše zmíněné látky jsou totiž toxické a můžeme si s jistotou garantovat, že pokud toto práškování opravdu probíhá, pak jejich částice vdechujeme také my bez nejmenšího vědomí a škodí našemu zdraví. I když se ty látky totiž díky působení větru rozptýlí natolik, že nejsou vidět, pořád existují a postupně sesedají k zemskému povrchu.

Ten, kdo by snad čekal nějaké testy vzduchu, abychom si tuto teorii potvrdili, dočká se. Zmíníme se o nich níže. Jen krátce zatím předešlu, že ve vzduchu již skutečně byly na mnohých místech zaznamenány abnormálně vysoké koncentrace látek jako právě mangan, zinek nebo měď. Stále více indicií naznačuje, že chemtrails bychom již neměli nazývat jako pouhou "konspirační teorii"...
Pozorovatelé chemtrails dokonce často mluví spíše o celých skupinách podezřelých letadel, která létají organizovaně nad danými místy a oblohu doslova zasypávají svými výraznými stopami. Když se pak jejich pochybné a jaksi nerozpustné stopy postupně rozlévají do neobvyklých rozměrů a navzájem se propojují, pokrývají značnou část oblohy a cloní slunci. Pohled na oblohu je pak dosti nechutný. A co je ještě zajímavější - tato letadla poletující "křížem krážem" jsou často pozorována pohromadě i na místech, kudy nevede žádný letecký koridor! Jak si to logicky vysvětlit, jestliže je chemtrails nesmysl?

Podezřelé stopy za letadly už byly patrně pozorovány nejen ze země, ale i z meteorologických družic

Stačí chvíli hledat na internetu, znát povahu zemské atmosféry, podmínky, za jakých se kondenzační stopy mají udržet na nebi dlouho, případně stopy za letadly sám pozorovat a člověku začne docházet, že tu něco nehraje. Pokud přeletí letadlo s běžnou neškodnou stopou, jeví se jeho stopa zpravidla tenká. Dosahuje většinou malé šířky a na družici je zachytitelná jen velmi těžko. To ale odporuje těmto snímkům, kde je obloha doslova poseta nápadně silnými, rozpínajícími se čarami (nerozpouští se) a jejich přítomnost již mnohokrát odhalila i meteorologická družice NOAA i nad střední Evropou:

 

 

 

 

 

v předpovědi počasí z 31.8. 2009 v archivu ČT.

 

V některých oblacích byly pozorovány nepřirozené deformace a díry, které se v minulosti nevyskytovaly

Je pochopitelné, že pokud je do atmosféry přimíchávána nějaká cizí látka, která v ní nemá co dělat, může to vyvolat "zajímavé" procesy.

Již před několika měsíci médii proběhla zpráva, že se moskevský starosta nebránil veřejně přiznat, že hodlá lidskými silami bojovat proti každoročním sněhovým kalamitám. Viz zde. O pár dní nebo týdnů později (bohužel si nevzpomínám přesně) proběhla v Televizních novinách TV Nova kraťoučká reportáž právě z blízkosti Moskvy, kde byl zachycený oblak s nepřirozenou deformací - s dírou uprostřed a celý ten mrak vzhlížel jaksi podivně. Dávalo se to do souvislosti právě se snahami moskevského starosty ovládnout počasí. Jaksi ale zatím médiím uniklo, že podobné zvláštnosti se vyskytují na více koutech Země. To by mohlo svědčit o tom, že praktiky, které pro boj s počasím využívá Moskva, dost možná využívá celý svět. Jen tajně. Podívejte se na následující snímky sami. Nepřipadá vám, že kruhy v mracích nejen že jsou nepřirozeně pravidelné a že jsou si sobě až příliš podobné, ale že ani uprostřed těchto mraků nemají co dělat? To podle mě rozhodně není dílo přírody. Do jejích kouzelných pravidel zasáhl špinavý člověk, jinak si to vysvětlit nedokážu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Testy potvrzují přítomnost baria, manganu, zinku, hliníku a dalších "záhadných" látek ve vodě i ve vzduchu

V poslední době proběhlo také několik testů, které, zdá se, teorii Chemtrails dávají definitivní tečku.
Například německý meteorolog David Chang si jednoho dne všiml podezřele velké letecké aktivity na nebi. Vzhledem k charakteru stop, které za sebou letadla zanechávala, měl podezření na chemtrails. Rozhodl se tedy umístit ven lapač nečistot, který zjišťuje nečistoty ve vzduchu a jejich charakter. Druhý den se šel podívat na výsledky. A nestačil se asi divit - mimo jiné zjistil značně zvýšenou koncentraci baria a oxidu hliníku ve vzduchu, který dýchá každý člověk a vše živé! Odkaz na jeho oficiální stránky: http://www.chemtrail.de/html/divtext.html.
Rosalinda Petersonová, která dříve pracovala na ministerstvu zemědělství USA, si také v roce 2002 začala všímat podezřele výrazných čar za letadly. Když otestovala vodu v jedné z kalifornských řek, po rozborech v laboratoři zjistila, že se v ní nachází značné množství baria, manganu, hliníku, hořčíku a zinku.
Velmi podrobné testy přišly také z amerického Phoenixu. Výsledky máme zde zobrazené v grafech. V nich vidíme vždy dvojici sloupečků - malý a vedle něj mnohonásobně vyšší. Minimální sloupečky ukazují paradoxně nejvyšší povolenou koncentraci dané látky v ovzduší. Vyšší sloupečky z dvojice pak naznačují, jaká reálná hodnota toho či onoho prvku byla v Phoenixu naměřena. Výsledky jsou zdrcující:

 

 

 

 

Jak vidno, na nějaké normy se vůbec nehledí. Hodnoty jsou zde překračovány v hojné míře (železo podle tohoto testu dokonce 28 000 krát). Skoro se mi tomu ani nechce věřit. Ale pokud jsou hodnoty opravdu přesné, je to katastrofa!
Mnohonásobné překročení těchto limitů samozřejmě reálně může mít velmi negativní vliv na zdraví obyvatel. Různé zdroje uvádí, že lidé mohou následkem působení těchto těžkých kovů na organismus trpět například chronickou únavou, migrénou, náhlými záchvaty dráždivého kašle, pálením očí, případně jinými alergickými příznaky. Dlouhodobější účinky působení těchto škodlivin zatím nelze ani předvídat.
Pokud toto silné zdání neklame, jsme doslova oběti zločinu. Fenomén Chemtrails již podle mého názoru nelze jen tak ledabyle opomíjet a bez důkazů jen tak tvrdit, že je to nesmysl. I když je odpůrcem chemtrails třeba i Radim Tolasz z ČHMÚ, musí i tito odborníci nejdříve najít pádný argument, proč se dlouhé a široké čáry na obloze vyskytují i v suchém vzduchu, a především - proč jejich zahraniční kolegové a jiní lidé, kteří se rozhodli zkoumat na vlastní pěst, zachytili tak velké odchylky v koncentraci vzduchu těžkými kovy. No, jsem zvědavý, jak jim to půjde... Ale bez náležitého výzkumu odsuzovat výsledky a tvrzení ostatních, to umí i každé malé dítě...

A po následujícím videu jim to vyvracení půjde už skutečně horko těžko

Myslím, že je tu již opravdu nevyvratitelný důkaz!
Mám tady video, jež nemá cenu moc komentovat – zachycuje letadlo, které za sebou zanechává velmi silnou čáru, která ale po chvíli záhadně úplně mizí a letadlo najednou letí úplně bez čáry a ke všemu se obrací nazpět. Kameraman měl štěstí, že letadlo zachytil v době, kdy dosypalo poslední zbytky toho humusu. Tohle nelze vysvětlit meteorologicky ani letecky. Ta stopa si prostě nemůže jen tak zničehonic zmizet. Musí jít o chemtrails!

Autor: Jaroslav Krejčí | čtvrtek 4.11.2010 2:01 | karma článku: 19,05 | přečteno: 3759x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.