Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Karty byly vrženy, vše záleží na nás samých...

Doba, kterou lidé léta očekávali, nastala. Rok 2012 se stal skutečností. Léta před rokem 2012 se internet plnil různými proroctvími, teoriemi a vyhlídkami, co by se mohlo stát. Mezitím jsme se dostali do doby, která nasvědčuje, že něco se skutečně děje a dnes, v roce 2012, jsme v době, kterou jsme sami tolik čekali. Pomyslné karty byly vrženy...

Ovšem jak dnes již víme, s rokem 2012 se nespojují jen teorie o katastrofách a záhubě; stále více se spekuluje také o transformaci vědomí. Rovněž víme, že podle kvantových teorií posilujeme to, na co myslíme - přesně tak věci vidí i různí duchovní učenci z historie... Takže když budeme příliš myslet na katastrofy a svoji záhubu, je podle těchto teorií možné, že si přesně to přivoláváme. Proto, ale i kvůli transformačnímu procesu, jehož základní smysl je stejný, bychom měli hledat lásku a Boha ve svých srdcích a na toto také myslet - tento rok více než kterýkoliv jiný a pak s tou láskou již zůstat. Nikdo, kdo se takto rozhodne, nebude litovat...

Člověk se ale určitě na této Zemi nerodí, aby byl manipulovaný a někým uměle usměrňovaný v tom, jak má žít. Záleží na každém, jakou cestou se rozhodne kráčet. Informace a rady, které přichází z prostředků jako televize, internet nebo i knihy, jsou tu proto, aby ukazovaly možné alternativy, jak člověk může žít, ale k čemu se konkrétní osobnost přikloní, co se rozhodně vytvářet a čemu se rozhodne věnovat svou energii, záleží čistě na něm samotném. Je to totiž jeho život, jeho životní „hra“, kterou si musí ve svém vlastním zájmu vytvářet pokud možno nezávisle na ostatních. Jakékoliv manipulace s člověkem a jeho duší by se měly stát minulostí, aby každý člověk mohl konečně vytvářet, o co skutečně sám stojí; aby každý člověk měl co nejvíce času na sebe samého a své nejbližší a mohl se rozvíjet dle svého vlastního „gusta“, protože nynější doba po sobě vlastním duchovním rozvoji doslova VOLÁ. To, jak bude žít; čemu se ve svém životě rozhodne věnovat; jestli půjde na procházku, bude meditovat nebo raději sedět u televize, to záleží vždy na jeho vlastním rozhodnutí. A z těchto rozhodnutí se pak vždy odvíjí jeho další život, protože je sám tvůrcem svého života, své „reality“. Vlastně se dá říct, že každé vaše rozhodnutí je více či méně pomyslnou křižovatkou na vaší životní cestě. (K té křižovatce si například představte, že jste se rozhodli jít projít do přírody a potkali jste při procházce svého životního partnera. Kdybyste se tehdy rozhodli třeba sedět u televize, tehdy byste toho svého partnera nepotkali a možná už nikdy, protože on by se v té přírodě procházel bez vás...)

V současné době procházíme zřejmě tak zvanou „zrychlenou transformací vědomí“. Článků na toto téma je jen na Fenoménu 2012 celá řada, a stačí si jich jen několik přečíst a pak nad nimi individuálně uvažovat, zda je vůbec možné, aby dnes žádná tato transformace neprobíhala. Charakteristikou této transformace tedy je, že je zrychlená, duchovní a že se týká našeho vědomí, ale i celé planety. Podle těchto transformačních teorií se vše v této době děje urychleně a vše směřuje k tomu, abychom se nakonec sami stali tvůrci své reality. Také proto je dnes důležitější než kdy před tím, aby se každý osamostatnil ve svém myšlení a přemýšlel, případně přímo meditoval nad tím, co si skutečně přeje vytvářet. Nynější zrychlená transformace se mimo jiné má vyznačovat i tím, že se rychleji vrací dobré skutky a stejně tak i špatné. Může být, že čím více dnes uděláte dobra a lásky pro jiné (nebo budete toužit poznat Boha), tím více dobra a lásky bude čekat vás ve dnu příštím... Ale záleží na vás, co budete chtít vytvářet. Každý máte svoji cestu a záleží opravdu jen na vás, kam na příští pomyslné křižovatce odbočíte...

Chcete rozvíjet poškozenou přírodu? Běžte se do ní projít, třeba na pořádnou túru. Budete s ní mít alespoň kontakt. Nebo začněte rovnou sázet stromy. Chcete napravit špatné vztahy v rodině? Pátrejte po příčinách, které tyto problémy vyvolávají a snažte se dostat je pod kontrolu a pak to nahraďte třeba větší láskou mezi vámi. Chcete jít za Bohem? Meditujte o Něm, čtěte o Něm v náboženských textech, myslete na Něj, milujte Ho. Chcete však raději ničit přírodu, vztahy ve své rodině či nechcete věřit v Boha za každých okolností? Ani to vám nikdo nezakazuje, jen máte velkou naději, že si v této chaotické době příliš nepomůžete. Spíše naopak.

Někdo může namítnout, že má v životě starosti, které mu brání v rozvoji a v nezávislosti. Jistě, takových lidí je spousta a vyvléknout se třeba z konzumního systému v době, kdy ještě pořád funguje, je hodně těžké. Takže jsou nepochybně věci, které ovlivnit nemůžeme – ale můžeme ovlivnit to, jak k té konkrétní „překážce“ budeme přistupovat. Naučíme-li tu překážku vnímat s určitým nadhledem, bude ubývat důvodů, proč mít dále zkaženou náladu a špatné myšlenky. Možných nadhledů nad věci, které lze použít, je spousta, ale jedním z nich, který lze použít takřka všude, je tento: všeho je původní příčinou Bůh, my jsme jen Jeho malé součásti (ale svobodně se rozhodující) a Jeho Nadvědomí je všude kolem nás... Když si toto budete při různých příležitostech uvědomovat, odlehčíte si a myslím, že když se budete snažit, opravdu to pocítíte... Začnete postupně opravdu vnímat život jako krásnou hru...

Nezávislost myšlení je krásná. Můžete myslet, na co chcete, můžete vytvářet, co chcete, můžete meditovat, o čem chcete a když si do toho nenecháte kecat, nikdo vám do toho nekecá; hrajete svoji vlastní životní „hru“. :-) Ale čím víc jste závislí na společensky uznávaných modelech myšlení, ztrácíte tak trochu svobodu v tom, o čem můžete přemýšlet a co můžete ve svých životech vytvářet. Proto se snažte být nezávislí v myšlení, nepodléhejte jakýmkoliv propagandám, buďte raději sami sebou – abyste dnes, v tomto zrychleném transformačním procesu (ale i bez něj), mohli být opravdu svobodní a mohli si vytvářet realitu, o kterou v hloubi své duše opravdu stojíte.

Věřte své vlastní intuici a Bohu, vytvářejte si svůj vlastní nezávislý život, svoji cestu a svoji životní hru. Být dnes nezávislý je o to důležitější, protože systém, na kterém je pořád závislá většina z nás, má problém a patrně je před krachem (navíc zřejmě uměle vyvolaným). A tím bychom se mohli v návaznosti dostat nakonec i k nezávislosti na vytváření potravin (pěstování svých vlastních potravin) a tak dále... Možná se dá říci, že čím více jste dnes nezávislí, tím lépe je to pro vás a zároveň i vaše nejbližší okolí, s kterým sdílíte svůj život...

Pomyslné karty byly vrženy, proto vytvářejme realitu (hru), která se nám opravdu líbí. Jsou to naše životy, naše mysli, naše duše. Najděme sami sebe.

Na konec snad ještě citát od Josefa Čapka: "Mír mezi národy je závislý na míru v lidech samých." ...

Hodně štěstí, lásky a boží přízně dnes i v časech budoucích!

http://desitko.signaly.cz

Viz. také články:
2012: Čas na změnu Příčinou negativních emocí je stav duše a ne vnější podmínky Každý z nás má duši, o kterou musíme pečovat Zachovejte klid za každé situace

Autor: Jaroslav Krejčí | úterý 10.1.2012 0:45 | karma článku: 8,94 | přečteno: 872x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Jak se chystá převrat. V Německu začíná proces s extremistickou skupinou

29. dubna 2024  7:35

V Německu v pondělí začíná první z procesů se členy extremistické skupiny Říšští občané, kteří čelí...

Bombardování Gazy si vyžádalo nejméně 13 obětí, Biden mluvil s Netanjahuem

29. dubna 2024  6:53

Izraelské bombardování tři domů ve městě Rafáh na jihu Pásma Gazy zabilo nejméně 13 lidí a zranilo...

Letní teploty ještě vydrží. Ochladí se až koncem týdne, kdy přijdou přeháňky

29. dubna 2024  6:33

Přímý přenos V neděli meteorologové zaznamenali letní den, teplota ve středočeské Tuhani vystoupala k 25,5...

Soud začal řešit podvod století za 2,4 miliardy. Okradených jsou tisíce

29. dubna 2024  6:21

Luxusní auta, zlaté cihly, diamanty a drahé nemovitosti. To vše si kupoval osmadvacetiletý Jakub...

Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit
Nespí vaše dítě? Přečtěte si, jak nespavost vyřešit

Nespavost a problémy se spánkem se v různé míře objevují až u 30 % dětí. Mohou se projevovat častým buzením, problémy s usínáním, brzkým vstáváním...

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.