Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Výborný díl pořadu Máte slovo - doporučuji shlédnout!

Před chvílí jsem dokoukal dnešní díl pořadu ČT s názvem "Máte slovo". Probíralo se tam téma, kterému jsem se částečně věnoval také na svém blogu - KVALITA A CENA POTRAVIN. Osobně se na televizi moc nedívám, zvláště ne na oficální zpravodajství (protože tam běží častěji propaganda) a nějak mně přestávají zajímat i filmy, ale Máte slovo mne docela zajímá a dnešní díl by velmi, velmi povedený!

Udělám jen takovou krátkou reportáž, o čem to v pořadu bylo a odkážu na web ČT, kde je možné si každý díl Máte slovo shlédnout v online vysílání. Myslím, že téma, stejně jako výroky v diskusi jsou mimořádně hodné toho, aby se na ně podívalo mnoho lidí:

O čem to bylo?

Velmi krátce a možná poněkud ledabyle - lidé zde otevřeně diskuvali, že ze západních zemí se sem dováží potraviny, které jsou kvalitou tak bídné a zdraví ohrožující, že tito západní výrobci by si to netroufli prodat u sebe doma. Kamera zabrala plesnivé jahody, zakoupené v akci za "krásných" asi 18 Kč. Stejně tak byl zajímavý "med", který měl na obalu tak malinké písmo složení a původu výrobku, že to s obtížemi přečetl člověk se zdravým zrakem POD LUPOU. Padla řeč i na párky, kam se přidávají separáty (tj. mimo jiné i semleté kosti). O alarmujících statistikách o kvalitě potravin z loňského roku a o tom, že letos jsou kvůli reformám výrobci tlačeni kvalitu potravin ještě více srazit. (Vzpomeňme si na loňskou kauzu, kdy sdružení TEST odhalilo, že minimálně téměř 30 druhů kečupů je závadných a obsahují plísně: Kečupy v testech propadly, obsahují jedy z plísní a pesticidy) Obchodníci v pořadu popisovali, jak funguje spolupráce se supermarkety - jak je šidí, ne-li přímo šikanují a nutí je snižovat kvalitu jídla, protože supermarkety vládnou a bez nich obchodníci nemají tržby. V závěru byl řečený názor, že abychom se vrátili ke kvalitním potravinám a svým vlastním, měli bychom zastavit dovoz; tedy vytvářet si své vlastní potraviny a vlastní zemědělství... A mnohé další...

Paní moderátorka Jílková si místy nebrala servítky a zejména jednoho člena diskuse opakovaně a důrazně nutila k věcným odpovědím. Nebylo divu.

Hosté pořadu

 

Martin Ditmar - víceprezident svazu obchodu a cestovního ruchu, generální ředitel Spar

Martin Pýcha - předseda zemědělského svazu ČR

Bedřich Danda - náměstek ministra průmyslu a obchodu

Jaroslav Krajíček - generální ředitel Accom Holding, Bohušovická a Choceňská mlékárna

Luboš Vogl - nespokojený spotřebitel z Loun

Jiří Bláha - pekař a cukrář z Liberce

 

DOPORUČUJI SHLÉDNOUT

Myslím, že tento díl pořadu Máte slovo byl velmi povedený a KAŽDÝ by se na něj měl podívat. Možná už proto, že každý spotřebovává potraviny (jí), o kterých je řečeno, že ŠKODÍ NAŠEMU ZDRAVÍ. Ruku na srdce - kdo z vás si chce jídlem neoprávněně proklamovaným jako nezávadné kazit zdraví? Proč nevědět, jak se věci mají?

Pořad Máte slovo, pokud jste jej neviděli, si můžete shlédnout v online vysílání České televize, kde je stále dostupný. Odkaz: MÁTE SLOVO

V příštím díle bude ministr Drábek

Příští díl pořadu zřejmě bude mít další zajímavé téma - sociální reformy z rukou ministra Drábka. Drábek má být hostem pořadu.

Již jsem na emailovou adresu pořadu odeslal námět s odkazem na zprávu informatiků Úřadů práce o katastrofálním stavů prakticky nefunkčních PC programů, které musí úředníci používat.

Ve zkratce, co je ve zprávě informatiků: S osobními daty občanů ČR může v podstatě kdokoliv a jakkoliv zacházet, data nejsou totiž spolehlivě chráněna; s tímto programem nejde spočítat, jak je to s ekonomikou státu; programy pořád padají, neukládají data a rozhazují (ne)uložená data jak se jim líbí; neumí tisknout obálky; buď nevyplácí dávky vůbec nebo vícekrát; když pracovníci IT kontaktují lidi zodpovědné za vývoj programu a zeptají se na některé věci, dojde jim až po několika dnech odpověď, proč si to pracovníci IT nevygooglí sami na internetu. Programy vytvářeli prý studenti najmutí na brigádu... INFORMATICI ÚP MAJÍ POCIT ŘÍZENÉ DESTRUKCE ÚŘADŮ PRÁCE. Atd. atd... Více tady: http://special.novinky.cz/files/it_urady_prace.pdf Stejně jako díl pořadu Máte slovo, který tímto článkem proklamuji, je i tato zpráva od informatiků Úřadů práce zralá, aby si ji každý přečetl. Pak si může udělat každý závěr, proč nedostal dávky nebo je dostal dvakrát; jinými slovy proč je na ÚP takový chaos... A pak až za týden případně pustí Máte slovo, tak aby věděl, jaké zprávy jdou z úřadů práce.

A kdyby toto byly jediné problémy... Neustále je co řešit a je mnoho, mnoho důvodů, proč hájit sám sebe, svobodu i národ!

Viz. také články:

Víte, co ve skutečnosti jíte? Máte na to žaludek? - článek od JUDr. Jaroslava Janečka z České agrární komory

Jedl jsem kečup, co neprošel kontrolou

Oxid siřičitý v müsli tyčince značky Albert Quality

Autor: Jaroslav Krejčí | čtvrtek 16.2.2012 23:02 | karma článku: 18,78 | přečteno: 2582x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Americkou Oklahomu a okolní státy zasáhla série tornád. Úřady hlásí čtyři mrtvé

28. dubna 2024  22:16

Nejméně čtyři mrtvé si vyžádala série tornád, která od sobotního večera zasáhla Oklahomu. Podle...

Nikdy nekončící hrozba. Finsko si zvyká na nový vztah s Ruskem

28. dubna 2024  20:49

Ozbrojení finští pohraničníci na běžkách střeží východní část země, nejnovější a nejdelší hranici...

Lesy chce předat mnichům bez soutěže. Smlouvu nachystal starosta předem

28. dubna 2024

Premium Mohlo to být jedno z rozhodnutí, jakých města jako osmitisícové Milevsko udělají ročně stovky....

Stavební úřady se děsí novely, mluví o nejistotě a nabírají nové pracovníky

28. dubna 2024  19:06

Stavební úřady napříč republikou se obávají reformy stavebního zákona. Kvůli nárůstu práce tak...

Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?
Jak na rychlou a jednoduchou večeři s rýží?

Díky své všestrannosti se rýže LAGRIS už dlouho stávají nedílnou součástí mnoha pokrmů z celého světa. Bez ohledu na to, zda se používají k...

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.