Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Boží láska, které není nikdy málo...

Vážení a milí – tak oslovuji všechny, kteří mají lásku a Boha v srdci, nebo toto s láskou a odhodláním hledají – dlouhá léta zažíváme morální úpadek, kdy to, co dříve bylo brané jako velký prohřešek, je dnes zcela běžné. Mnoho stížností na tento stav věcí padá, a to dennodenně. Ale kde hledat příčinu tohoto všelijakého utrpení? LÁSKA, co to slovo vlastně znamená? Jak dlouho mluvíme o lásce, aniž by většina z nás znala její hlubší, duchovnější význam?

Vážení a milí, každý z vás má lásku i Boha v srdci, protože v srdci se skrývá Vaše DUŠE, která je malinkou částí Boha. Tak mluví Bhagavadgíta, poměrně útlá kniha plná duchovního moudra a rad, které přednesl podle indických tradic před několika tisíci lety indický Bůh Šrí Kršna. Ano, moje víra je orientální, ale jsem tolerantní ke každé víře, která NEPLODÍ NÁSILÍ ANI AGRESI.

Víte, jak krásná je ta SKUTEČNÁ, DUCHOVNÍ LÁSKA? Přemýšleli jste někdy nad tím, jak může vidět Bůh, pokud vidí všechny věci současně, jak o sobě (v křesťanství i hinduismu) tvrdí? Uvažovali jste nad tím, jak každého miluje? Bůh je něco, co přesahuje běžné možnosti lidského vnímání. Nemůžete tedy Jeho existenci odsoudit kvůli tomu, že před narozením jste žili jiný život a po tomto budete žít další. Pokud v tomto životě zažíváte utrpení, tak podle védských tradic je to proto, že v minulosti (a třeba právě i v předchozích životech) jste se dopouštěli špatných rozhodnutí a činů, které si v tomto životě musíte odčinit, aby byla očistěna Vaše duchovní karma. Bůh nezná polaritu (neboli dualitu) mezi dobrem a zlem, jak ji vnímáme my.

Život zde nemáme proto, abychom Boha trestali za to, že nás z nějakého důvodu trestá, ale proto, abychom pochopili, proč nás trestá! Jsme tu proto, abychom se sami rozhodli, jaký život chceme žít a co si přejeme vytvořit do budoucna. Jednoduše řečeno, leží před námi všemi otázka: Chcete Boha milovat, nevěřit v Něj nebo Ho nenávidět?

Přáním křesťanského i Nejvyššího indického Boha (v Indii věří lidé ve více bohů) je, aby každý, kdo si přeje poznat své opravdové duchovní Já, především s láskou a oddaností myslel na Boha. Probudit lásku k Bohu, věřit v Boha, meditovat o Bohu, mít nezlomnou vůli a nezlomného ducha, to je cíl každé duchovní cesty. Láska, která je čistá, hluboká a skutečná, to je láska. Ale láska, obětovaná Bohu (tím, že na Boha s opravdovou láskou myslíte), to je teprve ta nejlepší LÁSKA.

Ovšem, Vážení a milí, nenajdete lásku k Bohu, pokud budete příliš věřit guruům, kterým jde jen o peníze a o jejich vlastní prospěch. Při jakémkoliv hledání duchovního učitele buďte velmi opatrní, ale v nejlepším případě otevřete knihy jako jsou Bible či Védy a hledejte pravdu sami. Čtěte především to podstatné, přemýšlejte nad tím, uvažujte, spojujte souvislosti. Když nepolevíte a budete nad povahou a existencí Boha přemýšlet sami, uděláte dnes pro sebe a svůj duchovní rozvoj větší množství obdivuhodných věcí, než kdybyste se bezmyšlenkovitě odevzdali nějakému guruovi, co by z vás udělal leda hadr na ždímání nebo hloupou „vovečku“.

Vážení a milí, LÁSKU máme každý v SRDCI. SRDCE tluče celý život pro to, aby vy jste žili. LÁSKA, ta je zároveň v DUŠI, protože DUŠE je v SRDCI. A BŮH, ten je ve všem, tedy i ve VAŠÍ DUŠI coby Jeho MALÁ SOUČÁST. Jediné, co je třeba udělat, abyste tuto LÁSKU a BOŽSTVÍ v sobě probudili, je MILOVAT BOHA, MYSLET NA NĚJ, VĚŘIT A NEPOLEVOVAT. Bůh si přeje být milován a má na to právo. V každém textu jako je Bible, Bhagavadgíta, Šrímad Bhagavatam nebo jiné části Véd – všude tam najdete odkazy na to, kterak je ona LÁSKA podstatná a pro Boha nepostradatelná. Ona je nepostradatelná pro každého z nás, ale uvědomujeme si to při pohledu na současný stav věcí? Myslím, že bychom měli... Láska nás totiž drží při životě a LÁSKA je přesně ta esence, které Bůh rád dává přednost před čímkoliv jiným. Jediný problém je, že někdy nemůže, protože duše někdy v minulosti, možná dávno, zhřešila. Nebo proto, že prostě čeká, až Ho lidé najdou sami a zbaví se toho, co stojí mezi nimi a Bohem...

Víra uzdravuje, odstraňuje strach i bolest. Problém může být, že pro to, aby víra byla skutečná a opravdu pevná, musí člověk Boha opravdu milovat, opravdu UPŘÍMNĚ na Něj myslet, opravdu UPŘÍMNĚ a s LÁSKOU o Něm meditovat. Bůh není od toho, aby lidem sloužil, aniž by oni Jemu prokazovali služby.

S úctou ke každému člověku, který jde cestou k probuzení duše a jde tak, že překonává všelijaké překážky...

Jaroslav K.

Informace čerpány z autoritativních textů (Védy, Bible).

Autor: Jaroslav Krejčí | úterý 13.8.2013 22:34 | karma článku: 10,25 | přečteno: 426x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.