Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Nekonečnost Boha a omezenost pomýlených

Bez Boha by si nikdo nemohl ani písknout, protože by nebyl. A neměl by ani čím písknout, protože by ani neměl hračku, kterou si může písknout.

Nerozumím tomu, jak by nemohl mít byť jen mravenec nebo zrnko písku svůj původ Bohu. Tak jak jsem dříve nevěřil v Boha a věci jsem chápal spíše vědecky, dnes chápu, že vše muselo mít svůj počátek. Člověk si něco vyrobí a je na to často nesmírně pyšný, ale jak by žil a jak by si něco vyrobil, když by nebyl on ani materiál na výrobu těch věcí, které si přeje? Byl jsem 20 let ateista, ale teď absolutně ateismu nerozumím. TO JE ILUZORNÍ FILOZOFIE JAK DÍRA VE VESMÍRU.
Všechno má svůj počátek. Jinak to nevidím. Tak jak ráno vyjde slunce a s ním přijde světlo, musel být úplný počátek, kdy vyšel Bůh, původní Stvořitel všeho, který všemu dal energii, aby to mohlo vzniknout a existovat. Bůh je původní příčina všech příčin.
Bhagavadgíta, 9:7: "Všichni tvorové vycházejí ze Mne a do Mne se zase vracejí. Tak vznikají a zanikají Moje dny a noci v cyklech života."
Bhagavadgíta, 7:25,26: "Zahalen kouzlem klamu nejsem viditelný všem, tak zůstávám před ošáleným světem utajený, Já, jenž jsem nepočatý, nezrozený a nepomíjivý. Znám, Ardžuno, vše, co bylo, vše, co je, a vše, co ještě bude, ale nikdo nezná Mne."
Jak vidíte, v Bhagavadgítě je vysvětleno leccos...

Višnu stvořil svět, stvořil obyvatele Země. Jeho energie je neomezená a i ti, co Jej nikdy nepochopili a dělají špatné věci, stejně nebudou nikdy vně Jeho projevů. Protože Višnu ztělesňuje všechny energie a je i obávaným vládcem strachu. Díky Višnuovi mohou dobří lidé konat dobro a zlí se roztahovat s nevědomostí a krutostí. Ale jen, dokud On to dovolí. On je veškerá podstata a lidé, kteří zbrojí proti Bohu, jen klamou sami sebe, protože nikdy nebude projevu, který by existoval bez Nejvyššího.

 Bhagavadgíta, 13:17: "TO je Světlo za světlem. TO je temnější než sama temnota. TO je Poznáním. TO je předmětem Poznání. TO je cílem Poznání. TO je v srdci všeho a všech!"

Krišna je velmi krásný a milý. Nikdo nad Ním nestojí, je soběstačný a vyrovnaný. Obsahuje vše. A jen hlupáci, kterých je mi velmi líto, mohou válčit s Tím, kdo je milostivě stvořil. Ať dělají cokoliv, ať jednají jakkoliv, vždycky se neoddělí od Višnua, i když to tak může vypadat. Ale je velmi smutné, že si někteří lidé vůbec odvažují trápit Boha, Toho, Jenž stojí nade vším a Jenž může tvořit i ničit a Jenž je vždy u všeho přítomen, neboť Jeho oči a uši jsou všude. Hanba těm, kteří ničí svého Stvořitele!!! Proč jen existují tito pomýlení, kteří zabijí svou vlastní částečku Boha, neboli duši? Každý má duši, která je částečkou Nejvyššího, a tito pomýlenci, kteří válčí proti Bohu a uctívají Jeho odvrácenou, ďábelskou část, jen zabijí sami sebe a neváží si milostí Boha. Vůbec Mu nikdy neporozumněli a zklamali sami sebe.

Proč jen někteří pomýlenci tak trápí Boha? Vždyť jim nic neudělal, jenom je stvořil a dal jim šanci dosáhnout Jej. Dal šanci tak, jako jiným...

A jsou lidé, kteří jsou po všech ranách, které jim tento svět uštědřil, už v takovém stavu, že Bůh je naplňuje od shora dolů a nic pro ně není větší bohatství než to, alespoň chvíli cítit Jeho přízeň nebo chvíli hledět na Jeho obrázky.

Pro takové lidi existuje jen Bůh, neboť v tomto světě již necítí nic dalšího, co by je tolik drželo duchovně a duševně nad pomyslnou hladinou. Takoví lidé milují Boha celým svým srdcem a je jim smutno, když Bůh trpí. Mrzí je krutost pomýlených, ale sami v sobě zůstávají šťastni, neboť oni mají štěstí, které lze všude chytit, avšak jen ti, co mají srdce, mají šanci to pochopit... Ti, kteří sešli z cesty boží a dokonce s Bohem válčí, nikoliv z nevědomosti, ale vyloženě z krutosti a vlastní zaslepenosti pomíjivým, přicházejí o to největší bohatství, kterého mohli dosáhnout. Ale oni se stejně dál ženou za těmi pomíjivými hodnotami, které nikdy nebudou hezčí, milostivější a nikdy ani nebudou trvat déle než Bůh sám, Jenž je vždy a všude přítomen a nikdy nepomíjí.

Není možné dokonale těmito odstavci popsat, jak je Bůh krásný, jak je nekonečný a nepochopitelný, a na druhé straně nelze popsat ani to, jak se cítí šťastný oddaný Boha, když na svého Pána s láskou myslí, je Mu vděčný za život, je Mu vděčný za milost, že může dál žít a prožívat své životní dobrodružství, a miluje svého Boha tak, že by se pro Něj i položil, kdyby to bylo nutné.

Nevěřící nikdy nemůže pochopit, jak krásné je, když člověka a především jeho duši naplní víra... Nevěřící nemá ponětí, o čem je řeč, když se řekne slovo "víra", když její opravdovou sílu nikdy nezkusil...

Můžete sledovat i můj Facebook, kam také někdy píšu své myšlenky, které se nejčastěji týkají právě Boha a Jeho podstaty: https://www.facebook.com/jaroslav.krejci.9406 Když miluješ Boha, není co řešit...

Haré Krišna nenásilně a s láskou. :-)

A někdy přístě na "sečtenou"...

HARE KRIŠNA HARE KRIŠNA KRIŠNA KRIŠNA HARE HARE HARE RAMA HARE RAMA RAMA RAMA HARE HARE

Autor: Jaroslav Krejčí | pátek 20.12.2013 22:55 | karma článku: 11,89 | přečteno: 717x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Má přejít česká ekonomika na válečný režim? Doba míru je pryč, říká Pojar

27. dubna 2024

Vysíláme Britský premiér Rishi Sunak nedávno oznámil, že jeho vláda uvede zbrojní průmysl do válečného...

Každý druhý učitel v Německu zažívá ve třídách násilí. Brutalita na školách roste

27. dubna 2024

Premium Německý učitel se stává docela riskantní profesí. Násilí se stává stále běžnější částí vyučování a...

Biden nečekaně kývl na předvolební debatu. Kdykoli kdekoli, říká Trump

26. dubna 2024  22:27

Americký prezident Joe Biden se v pátek nechal slyšet, že by chtěl do debaty se svým předchůdcem...

USA mění systém pomoci Ukrajině: už ne sklad, ale zbraně přímo ze zbrojovek

26. dubna 2024  21:30

USA chystají dosud největší balík vojenské pomoci Ukrajině v přepočtu za více než 140 miliard...

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.