Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Konečná s chemtrails

Svou sérii článků o chemtrails bych rád definitivně zakončil tímto článkem. Věděli jste, že i OSN už varovala před přílišným využíváním geoinženýrských projektů?

Článek "Chemtrails - tentokrát zcela vážně" jsem včera vydal pod střízlivějším názvem i na webu Gnosis9.net, kde jsem k článku vložil ještě následující text a obrázky.

Dlouhé kondenzační stopy v Německu 31.8.2009? V suchém vzduchu?

Musím se vrátit ještě znovu k družicovému snímku NOAA z 31.8.2009, 3:29, v kterém jsou vidět výrazné stopy po letadlech nad jižním Německem - kupodivu v suchém vzduchu.
Meteorolog Radim Tolasz z ČHMÚ o setrvávání kondenzačních stop za letadly uvádí:

"Pokud je okolní vzduch příliš suchý nebo teplý, kondenzační stopa nevznikne nebo mizí krátce po průletu letadla. ... O dalším vzhledu stopy rozhodují i vertikální pohyby vzduchu. Pokud se v místě stopy vyskytují sestupné pohyby, dochází rychleji k jejímu rozpouštění."

Pokud je tedy vzduch suchý a přetrvávají sestupné pohyby, obyčejné stopy mají rychle mizet. To tvrdí Radim Tolasz a má pochopitelně pravdu. Jako bezvýznamný amatér to potvrzuji.
A z tvrzení pana Tolasze teď budeme vycházet.
V době, kterou nám zachucuje snímek NOAA, ovlivňovala počasí nad celou střední Evropou při zemi rozsáhlá tlaková výše. Ve výšce 500 hPa, tedy asi 5 500 metrů nad mořem, byl nad jižním Německem také poměrně výrazný hřeben vyššího tlaku vzduchu od jihozápadu. Vysoký tlak byl tedy při zemi i ve výšce 500 hPa. Vysoký tlak = sestupné proudy = nízká vlhkost vzduchu = stopy za letadly se zákonitě musí záhy rozpustit.
Tak a teď už stačí jenom družicový snímek střední Evropy (podstatný je samozřejmě hlavně prostor jižního Německa) a synoptická mapa ze stejného dne jako doklad všeho řečeného.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Záhadně dlouhé a široké stopy nad Německem se objevují, ačkoliv vzduch je suchý a v tlakové výši (která je v podobě hřebene i ve výšce) přetrvávají sestupné proudy. Pro udržení běžných stop po letadlech, dlouhých stovky kilometrů a širokých desítky kilometrů, jak jsou vidět nad Německem prostřednictvím družice NOAA, tedy nebyly zásadně vhodné povětrnostní podmínky! Obyčejná vodní pára to být nemohla. Ta by se při podobné situaci dávno rozpustila.

A že hladina 500 hPa neodpovídá běžné letové hladině kolem 10 km, kde by mohlo být mnohé trochu jinak? Kdyby v běžné letové hladině byla tak vysoká vlhkost, aby se ty stopy fakticky vůbec nerozpouštěly a dokonce se rozšiřovaly, musela by být vlhkost v té výšce blízko u 100%. Nutně, jinak by se stopy brzy rozpustily a na družici by nejspíš nebyly ani vidět. Z toho by šlo taky automaticky vyvodit, že v takovém případě vysoké vlhkosti by se v místě vytvářela i normální vysoká cirrovitá oblačnost (přirozeně - při vysoké vlhkosti ve výšce vznikají mraky). Jenže v tom Německu je jenom neuvěřitelný obrázek splývajících stop po letadlech, které dohromady tvoří čáry stovky kilometrů dlouhé a desítky kilometrů široké. Jinak úplně jasno. Nikde žádné cirry (ani jiné mraky jako znak 100% vlhkosti ve výšce kolem 10 km), jen předlouhé "contraily". Kde sakra ty nekonečné "contraily" berou dostatečnou vlhkost k udržení se na nebi, když ta vlhkost vzduchu nepostačuje ani k vytvoření nevýznamným cirrovitých mraků??? Trošku divné, ne?

A proč je tedy v našem případě tolik důležitá meterologická mapa zobrazující tlakové pole ve výšce 500 hPa? Na družicovém snímku NOAA jsou vidět tak šíleně významné stopy po letadlech, že by nutně i v hladině 500 hPa musela být patrná i brázda nízkého tlaku, nejspíš i při zemi. Jenže ve výšce 500 hPa je výrazný hřeben vysokého tlaku, který se do Německa přímo "zabodává" a při zemi střed rozsáhlé výše. Je nereálné, aby za takových podmínek byla ve výšce 10 km 100% vlhkost, která by stopy dlouho udržovala. A že tam ta velká vlhkost není, to dosvědčuje i fakt, že se tam nevytvářela žádná vysoká oblačnost. - Bez vlhkosti není mraků ani stopy po letadle, a pokud stopa přece jenom je i v suchém vzduchu, jako ve zmíněném případě z 31.8.2009, pak to nemůže být voda, ale chemie.

Existují materiály o úpravách počasí? Úřady mlčí

V internetovém zpravodaji První zprávy.cz také vyšly v poedních dnech dvě zprávy, které se tímto tématem zabývají. V článku zde redakce serveru popisuje, jak pochodila u kompetentních úřadů, když se snažila dopátrat materiálů o umělém řízení počasí. V článku se mimo jiné píše:

"Atmosférické geoinženýrství (geoingeneering), osévání mraků (cloud seeding), úpravy počasí (weather modification). Ve světě běžně používané výrazy pro stále více prosperující vědecký obor, který přitom většinové populaci zůstává spíše skryt."

Zdá se, že geoinženýrství je pro oteplovací alarmisty něčím samozřejmým. Když nedávno hackeři zveřejnili uniklé emaily mezi klimatology, kteří falšovali grafy a domlouvali se mezi sebou, jak oteplovací podvod krýt (aféra pak získala jméno Climategate), vyšlo najevo, že ačkoli veřejnost o geoinženýrství příliš neví, vědci o jeho provádění hovoří zcela běžně. "Naše modely a pozorovací systémy jsou nedostatečné, takže když se pustíme do geoinženýrství, nepoznáme, jestli to mělo nějaký účinek," psal například v emailu klimatolog Kevin Trenberth jednomu ze svých kolegů.

""Nemáme informace, že by se touto problematikou v České republice někdo prakticky zabýval. Naposledy v 80. letech minulého století probíhaly výzkumné aktivity využití meteorologického radaru na Malém Javorníku u Bratislavy pro cloud seeding, ale praktické zkoušky snad ani neproběhly," odpověděl pro server Prvnizpravy.cz Radim Tolasz.
Tolasz tak ´cloud seeding´ nepopírá, dokonce přiznává, že se o něm v Československu uvažovalo. Povšimněme si slova "snad" v druhé části odpovědi. Pokud se ale problematikou zabývali i za komunistického režimu, lze věřit tomu, že by tyto pokusy nikdo nerozvíjel v dnešní moderní době?"

""Jako jedním z ´důkazů chemtrails´, majících souvislost s meteorologií, je často argumentováno i různými pokusy o umělé zásahy do počasí, které probíhají v některých oblastech světa. Podobné akce či experimenty však využívají jiné technické prostředky než civilní dopravní letadla a s kondenzačními stopami za letadly je nelze v žádném případě zaměňovat. Navíc oblasti, kde se tak děje, jsou mimo území ČR, které je pro podobné experimenty klimatologicky zcela nevhodné. Závěrem nezbývá než apelovat na zdravý rozum a v kondenzačních stopách nehledat, co tam není."
Být tím, kdo v ´chemtrails´ věří, asi bych po takovém vehementním popření věřil v tento jev ještě více. Povšimněme si ale závěrečného tvrzení, kterým se dostáváme k začátku našeho textu. ČHMÚ zde přiznává, že existují pokusy uměle řídit počasí, byť tvrdí, že Česká republika je k takovým experimentům zcela nevhodná."

"Zatímco na ministerstvu tvrdí, že takovými materiály (pozn. J. Krejčí: týkající se obecně geoinženýrství) nedisponují a že je má k dispozici jen ČHMÚ, meteorologové se tváří, že o ničem neví."

Velmi zajímavý je také článek "Stop geoinženýrství, žádají ochranáři OSN" na témže serveru.

V článku se namátkou píše:

"Ochranáři a environmentalisté varují před geoinženýrskými pokusy, které prý mohou planetu ohrozit více než samotné globální oteplování."

"Spojené národy by měly uvalit moratorium na „geoinženýrské projekty“, jako jsou umělé vulkány a rozsáhlé projekty zasévání mraků, sloužící k boji se změnou klimatu.
Tvrdí to různé skupiny zelených v obavách, že by tyto aktivity mohly poškodit přírodu a lidstvo, informuje agentura Reuters.
Podle ní jsou rizika příliš velká, protože jev, kdy se v širokém měřítku manipuluje s počasím, není ještě dostatečně prozkoumán. Skupiny zelených to řekly na významném shromáždění OSN v Japonsku, které bylo zaměřeno na úbytek rostlinných a živočišných druhů."

"Prohlášení OSN tak potvrzuje, že na řadě míst planety skutečně probíhají - pod záminkou boje proti údajnému globálnímu oteplování - projekty za miliardy dolarů, které prý mají kontrolovat změnu klimatu prostřednictvím snížení slunečního světla dopadajícího na Zemi."

Takže vážení čtenáři, manipulace s počasím za našimi zády probíhají už od dob komunistů. Doba mezitím pokročila a vědci mají o světě nové znalosti. OSN se tváří, že geoinženýrství (ovládání počasí lidmi) je dnes samozřejmost. Kondenzační stopy, jak jsem ukázal prostřednictvím obrázků výše, se záhadně vyskytují i v suchém vzduchu, což odporuje fyzice atmosféry. Pořád si myslíte, že chemtrails musí být nutně libový nesmysl?

Autor: Jaroslav Krejčí | neděle 7.11.2010 21:50 | karma článku: 17,17 | přečteno: 2119x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 703x | Diskuse| Společnost
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Po havárii na koloběžce skončil v řece, bezvládného muže museli oživovat

26. dubna 2024  17:24

Bezvládného muže vytahovali krátce po čtvrteční půlnoci policisté z řeky Svitavy v brněnských...

V bytě mám cizího muže, volal majitel strážníky. Vetřelce našli v posteli s pivem

26. dubna 2024  17:05

Neznámý návštěvník se ve čtvrtek odpoledne objevil muži v bytě na českobudějovickém sídlišti Máj....

Dostával jsem balíčky, ne peníze, řekl Bystroň ke kauze úplatků od Rusů

26. dubna 2024  16:37,  aktualizováno  16:50

Poslanec Alternativy pro Německo (AfD) Petr Bystroň v kauze možných úplatků od proruské sítě řekl v...

Wau, skvělé, úžasné. Podvodníci imitují známé weby, falešné jsou i komentáře

26. dubna 2024  16:39

Internetoví podvodníci zneužívají zavedené značky a snaží se tak z lidí vylákat peníze. Podvrhnuté...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.