Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Ministerstvo životního prostředí ČR opatrně připouští chemtrails

V tomto článku budu citovat odpovědi Ministesrstva životního prostředí, kam jsem již v prosinci posílal rozsáhlou argumentaci podporující teorii chemtrails, čekajíce reakci. Po téměř dvou měsících se mi totiž konečně dostalo odpovědi – respektive hned dvou. A v jednom případě jde o odpověď poměrně překvapivou...

V předchozích článcích Otevřený dopis MŽP a Otevřený dopis MŽP – pokračování (proklikejte, pokud nevíte, o co jde, protože tento článek je ve volné návaznosti na tyto předchozí), jsem zde publikoval emailovou korespondenci s Ministerstvem životního prostředí ČR týkající se teorie chemtrails, o které se vedou stále bouřlivější diskuse. Šlo v první řadě o rozsáhlou argumentaci o 12-ti bodech a pak o tom, jak odpověď ne a ne dojít. Od prosince, kdy jsem napsal druhý článek této série, došlo ale k významnějšímu obratu. Od té doby totiž došly už dvě odpovědi:

Odpověď od Ing. Karla Bušty z Oddělení výzkumu a vývoje (první ze dvou odpovědí), která došla 23. prosince 2010:

Vážený pane Krejčí,
děkuji za důvěru, s níž jste se obrátil na naši instituci a  oceňuji Váš upřímný zájem o problematiku kvality ovzduší, která je jedním z faktorů ovlivňujících zdraví lidí.  MŽP v uplynulých letech podpořilo řadu projektů zaměřených na kvalitu atmosféry a faktory, které ji ovlivňují. I když o existenci úvah a teorií, které zmiňujete ve svém sdělení, víme, v rámci působnosti oddělení výzkumu a vývoje jsme se  podobnou problematikou nezabývali. Zdravotní dopady znečištěného ovzduší podrobně zkoumal  např. kolektiv MUDr. Radima Šráma, DrSc. z Ústavu experimentální medicíny AV ČR, v.v.i., který svoje výsledky rozsáhle publikoval. Závěry těchto výzkumů můžete nalézt jak v odborných časopisech (např. Ochrana ovzduší), tak ve výzkumných zprávách uložených v knihovně MŽP. Tam byste pravděpodobně mohl nalézt i odpověď na původ řady zdravotních potíží, které trápí Vás a Vaše rodinné příslušníky.
Problematika ochrany ovzduší jako taková patří na MŽP do kompetence odboru ochrany ovzduší (ředitel Ing. Kužel), ochrana klimatu pak přísluší odboru změny klimatu (ředitel Ing. Zámyslický).
S pozdravem a přáním příjemných vánočních svátků
Karel Bušta
odd. výzkumu a vývoje
MŽP

Čili v první odpovědi jsem se dočetl jen odkazu na jiný odbor MŽP a poněkud vyhýbavé odpovědi na jeden svůj argument z dvanácti (že látky používané pro operaci chemtrails mohou vážně škodit širokému okruhu obyvatel i přírodě). Jinak tu nebylo v podstatě nic, co by přímo vysvětlovalo, podporovalo nebo vyvracelo další argumenty, které jsem psal v úplně prvním emailu (zde).

Poslechl jsem nicméně p. Ing. Buštu a 27.12. kontaktoval Odbor ochrany ovzduší, kde je ředitelem Ing. Jan Kužel. Opět jsem odeslal svou dvanáctibodovou argumentaci i s odkazy na zdroje a opět jsem čekal odpověď. Ta byla zajímavější. Dorazila o měsíc později, 25.ledna a byla v souboru PDF ve formátu obrázku. Ten nyní přikládám v přímém znění jen s rozmazanými kontakty na inkriminované osoby - snad z pochopitelného důvodu.

Na první pohled se zdá, že MŽP píše něco ve smyslu „látky, které jsou rozprašovány v rámci tajné operace chemtrails, byly zaznamenány v mechu“. Vám to tak nepřijde?

„...byly sledovány i koncentrace těchto látek v mechu.“ A kde se tam ty inkriminované látky vzaly? Přece se v přírodě normálně nevyskují a nějakou čirou shodou náhod se široce mluví o tom, že přesně tyhle jedovaté látky, co byly zachyceny v mechu, se sypají z letadel v rámci chemtrails... Hm, minimálně dost zajímavé... Obrázek nechť si udělá každý sám.

Poslední věta pak patrně odkazuje na mou připomínku, že „záhadné netopýří plísně a masivní úbytek včelstev se objevuje takřka paralelně od doby, kdy podle zastánců chemtrails došlo k význymnému nárůstu jevu chemtrails“ (bod 11 ve výčtu argumentů, zveřejněném v již několikrát zmíněném předchozím článku). A logický vývod z této poslední věty v odpovědi - do roku 2005 byly koncentrace inkriminovaných látek zaznamenány, ovšem nikoliv ve zvyšující se tendenci. Ale co po roce 2005, od kdy se o chemtrails i nad ČR mluví mnohem více, to už zřejmě nikdo neví. Kdoví, co a v jaké síle na nás sypou posledních 5 až 6 posledních let...

Rozbor, jehož výsledky přibližuje MŽP, nejsou navíc jedinými testy, které nakonec ukázaly vyšší koncentraci hliníku, zinku, mědi, barya apod., a to jak ve vzduchu, tak ve vodě. Již dříve jsem stručně psal o různých testech ze zahraničí.

Jen namátkou:

Například německý meteorolog David Chang si jednoho dne všiml podezřele velké letecké aktivity na nebi. Vzhledem k charakteru stop, které za sebou letadla zanechávala, měl podezření na chemtrails. Rozhodl se tedy umístit ven lapač nečistot, který zjišťuje nečistoty ve vzduchu a jejich charakter. Druhý den se šel podívat na výsledky. A nestačil se asi divit - mimo jiné zjistil značně zvýšenou koncentraci barya a oxidu hliníku ve vzduchu, který dýchá každý člověk a vše živé! Odkaz na jeho oficiální stránky: http://www.chemtrail.de/

Rosalinda Petersonová, která dříve pracovala na ministerstvu zemědělství USA, si také v roce 2002 začala všímat podezřele výrazných čar za letadly. Když otestovala vodu v jedné z kalifornských řek, po rozborech v laboratoři zjistila, že se v ní nachází značné množství barya, manganu, hliníku, hořčíku a zinku.

Ale pořád převažuje dojem, že je všechno nesmysl. Nicméně začínají být k smíchu spíše odpůrci těchto „konspirací“...

Autor: Jaroslav Krejčí | středa 9.2.2011 1:49 | karma článku: 28,77 | přečteno: 4555x
  • Další články autora

Jaroslav Krejčí

Alergie, alergici a jejich jarní (nebo celoroční) problémy

Když zrovna nemám lék proti alergii, a chci být "obrněn" tímto lékem, zcela výjimečně to řeším tímto nouzovým způsobem - ke kterému jsem se musel uchýlit jen jednou za svůj dosavadní život.

26.4.2014 v 18:38 | Karma: 7,02 | Přečteno: 605x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Malost, velikost, výsledek, příčina, životní příznaky a materiály..

Zrovna nevím, jak jinak nadepsat tento článek. Nějak se stalo, že mne védský Šrímad Bhágavatam, s tím, jak jej dál a dál studuji, začal automaticky poutat k dalšímu studiu. Proto nyní nadepisuji článek takovým poněkud neurčitým nadpisem. Šrímad Bhágavatam je natolik silná kniha, že obsahuje vysvětlení duchovních principů a zákonů - vytvořených Nejvyšším Bohem - do takové míry, že vlastně shrnuje všechny oblasti našeho života do takové jakoby "kostky" a dává tomu různá pojmenování a přirovnání. To je také jeden z důvodů, proč mne Šrímad Bhágavatam tak upoutal.

16.4.2014 v 22:39 | Karma: 5,93 | Přečteno: 349x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Spletitá krize na Ukrajině

Na jedné straně je plyn, za který nebylo zaplaceno. Na straně druhé extremisté, kteří používají mnoho násilí i tehdy, když byli varováni. Pak je tu určitě i ten aspekt, že státy, které jsou v krizi jakkoliv zúčastněné, hledají určité záminky, jak z krize vytěžit něco pro svůj mocenský prospěch.

15.4.2014 v 15:46 | Karma: 9,05 | Přečteno: 707x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Světové elity vytvářejí mlhavo

Když politik dělá špatné věci, které jsou někdy i proti lidskosti (anebo celému lidstvu), dělá všechno proto, aby pravda o jeho zvěrstvech nikdy nevyšla na povrch. Ale jak může kdo očekávat, že velké zločiny budou nějakým zázračným způsobem (nebo činnostmi coby výtvory jejich vlastních myslí) omilostněny? Ublížil-li politik coby vůdce společnosti nevinným lidem, jak může očekávat, že jeho činnosti zůstanou navždy neodhalené?

12.4.2014 v 22:22 | Karma: 9,49 | Přečteno: 635x | Diskuse| Politika

Jaroslav Krejčí

Ne, že bychom žili jen jednou. Rodíme se znovu a znovu.

Proč se celý život strašit, že existuje jen jeden život, po kterém nic není, když autoritativní Védy to nepotvrzují? Proč se těmito otázkami vážně nezabývat, když i kvantoví fyzici se existencí Boha a existencí paralelních vesmírů také vážně zabývají - a dochází k zajímavým výsledkům?

12.4.2014 v 14:08 | Karma: 8,39 | Přečteno: 702x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Odříkání krále a Pána Rsabhadeva

Dnes vybírám další malou část textu ze spisu Šrímad Bhágavatam. Tentokrát jde o kapitolu, kde je mimo jiné popsáno, jak Rsabhadeva, král, který je považovaný také za inkarnaci Nejvyššího Boha, po skončení éry svého vládnutí odešel do lesa podstupovat odříkání, čili askezi. Zamyslím-li se nad tím, musím říci, že mne až fascinuje, jak Rsabhadeva bez reptání a bez toho, aby sám sebe musel nutit, v klidu opustil všechen hmotný přepych a další bohatství, které mu náleželo ze svého královského postavení. Od trůnu a královského bohatství ze dne na den skončil v lese, obklopen skromností, špínou a se vzezřením jako šílenec, které si způsobil sám a dobrovolně.

5.4.2014 v 12:48 | Karma: 4,22 | Přečteno: 139x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Projev krále Maháráje Prthua

Ve svém předchozím článku jsem uvedl několik citací ze Šrímad Bhágavatamu, které popisovaly hříšné jednání a nedokonalosti krále Veny, nad kterými se on ani nezamýšlel. Dnes mohu navázat další podobnou citací, která tentokrát popisuje, jak syn Veny, Mahárája Prthu, promlouval ke svým občanům. Jde vlastně o projev podobný těm, které známe od dnešních státníků. Je pravda, že podobná slova, která pronesl Mahárája Prthu, sice dnes od politiků zpravidla neslyšíme, nicméně kdyby se stalo, že by politici sloužili při svém vládnutí Nejvyššímu Bohu a řídili se pokyny náboženských písem (alespoň v některých případech), mohli by takoví králové usměrnit společnost správným směrem. Protože tam, kde je bezbožnost, nemůže být skutečné štěstí - a je-li ve společnosti více víry v Boha, vzniká nepříznivá situace pro zloděje a podobné "darebáky".

31.3.2014 v 21:52 | Karma: 6,20 | Přečteno: 188x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Příběh o králi Venovi

Šrímad Bhágavatam je skutečně cenná součást védské literatury, v které se lze dočíst o nespočtu mystických příběhů, jejichž děj je pestrý, naplněný a někdy i zcela nepochopitelný. Jenže Védy učí, že sám Nejvyšší Bůh je nepochopitelný, protože se může například i skrývat těm, kteří v Něj nevěří, takže i sám Bůh je nepochopitelný. Není to však jen Šrímad Bhágavatam, který tvoří Védy. Moudré rady k duchovnímu rozvoji můžeme najít i v jiných částech Véd jako například v "Mahábháratě".

23.3.2014 v 19:44 | Karma: 5,96 | Přečteno: 321x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Někteří lidé opět "brečí", že prší

Prší, protože někdy prstě má pršet. Prší proto, aby byla voda a aby lidé i příroda mohli přežít. Stejně je však často pravda, že lidé si zachovávají k deštivému počasí až příliš velký odpor a nejsou za déšť rádi, ani když přijde po extrémně suché a teplé zimě.

22.3.2014 v 21:19 | Karma: 20,52 | Přečteno: 689x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Nejvyšší ničitel vesmíru není krutý

To tvrdí Šrímad Bhágavatam. Podle védské moudrosti není třeba se vůbec bát ani nejvyššího ničitele ve vesmíru, protože je láskyplný podobně jako nejvyšší udržovatel vesmíru. Šiva je vládcem hmotné energie a pokud je to v plánu Nejvyšší Osobnosti Božství (tak se říká Božstvu, které je v hinduistické filozofii Nejvyšší a nic dalšího nad ním není), tak teprve potom využije svých ničitelských vlastností. Nevyužívá jich tedy proto, že by Ho to snad prostě jen bavilo a/nebo nevěděl, co s nimi. Višnu, Brahmá a Šiva je trojice nejvyšších bohů hinduismu, každý má své vlastní charakteristiky a povahu, a jim slouží nespočet polobohů, oddaných jogínů, andělů, ale i démonů. Protože vše je obsaženo v Nejvyšším a nic bez Něj nemůže existovat. Boží milosti, zázraky, stejně jako tresty, se tedy dějí na pokyn Nejvyššího Boha. Častěji však Nejvyšší Bůh při udílení milostí i trestů využívá prostředníky, kterými jsou Jemu podřízení polobozi. Jeho vůle je nejvyšší, ale polobozi jsou popisováni jako Jeho služebníci.

15.3.2014 v 23:18 | Karma: 6,53 | Přečteno: 445x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Snídal jsem Šrímad Bhágavatam a zatím jsem neobědval

V současnosti pokračuji ve studiu védského spisu s názvem Šrímad Bhágavatam, který obsahuje spoustu cenných rad o duchovní podstatě vlastního já, o podstatě božstev a zejména o podstatě nejvyššího indického Boha, a to Višnua, jehož inkarnace je Krišna. Jsem tak šťastný, že dnes od dopoledne jen studuji tyto spisy, že jsem zatím nezískal chuť snídat ani obědvat. Píšu a studuji. Něco jako ve škole, akorát osamoceně a tím to je trochu komplikovanější. Ale protože cítím přilnavost k vědění o Bohu, tak jdu přes komplikace.

15.3.2014 v 16:43 | Karma: 7,56 | Přečteno: 336x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Obecná filozofie "hrabání"

Slovo "hrabat" může znamenat stav lidské mysli, kdy příčinou nějakých nepříznivých okolností ve vnímané realitě mysl člověka onemocní a takový člověk je potom blázen, protože splňuje jeho charakteristiky.

6.3.2014 v 20:48 | Karma: 6,88 | Přečteno: 370x | Diskuse| Ostatní

Jaroslav Krejčí

Literární a náboženská krása hinduismu

V současné době studuji Šrímad Bhágavatam, který je velmi cenným Písmem v hinduistickém náboženství. Jeho smysl tkví především v tom, že shrnuje všechny podstatné informace a pokyny ze všech Véd k provádění jógy a služby Bohu. Obsahuje tedy (vlastně společně s Bhagavadgítou) to nejpodstatnější z celých Véd. Filozofie hinduismu je však velmi spletitá, složitá, takže náročnější práci má každý, kdo je z nějakých důvodů nucený tyto spisy studovat samostatně. Šrímad Bhágavatam, to je mnoho set stran jen přímých citací kapitol a slok bez jakýchkoliv doprovodných komentářů, i když je Bhágavatam považovaný jen za shrnutí celých Véd...

2.3.2014 v 22:00 | Karma: 6,77 | Přečteno: 325x | Diskuse| Kultura

Jaroslav Krejčí

Nekonečnost Boha a omezenost pomýlených

Bez Boha by si nikdo nemohl ani písknout, protože by nebyl. A neměl by ani čím písknout, protože by ani neměl hračku, kterou si může písknout.

20.12.2013 v 22:55 | Karma: 11,89 | Přečteno: 717x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Boží láska, které není nikdy málo...

Vážení a milí – tak oslovuji všechny, kteří mají lásku a Boha v srdci, nebo toto s láskou a odhodláním hledají – dlouhá léta zažíváme morální úpadek, kdy to, co dříve bylo brané jako velký prohřešek, je dnes zcela běžné. Mnoho stížností na tento stav věcí padá, a to dennodenně. Ale kde hledat příčinu tohoto všelijakého utrpení? LÁSKA, co to slovo vlastně znamená? Jak dlouho mluvíme o lásce, aniž by většina z nás znala její hlubší, duchovnější význam?

13.8.2013 v 22:34 | Karma: 10,25 | Přečteno: 426x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Každý z nás je svým způsobem jedinečný

Každý z nás je jiný. To je zřejmé. Každý má jinou tvář, každý má oblíbené jiné oblečení, jiné barvy, jiné filmy a seriály, jinou hudbu, každý má na různé věci jiný názor. Každý má odlišné životní cíle a sny, které se snaží naplnit. Jednoho baví dělat s kovem, druhý je zahrádkář, třetí raději dělá u počítače – no a čtvrtý, ten třeba dělá průběžně všechny tři druhy práce a všechny ho baví... Ovšem, proč nejít hlouběji a nezamyslet se nad tím, jak tyto odlišnosti můžeme využít pro svůj vlastní (především vnitřní) prospěch a rozvoj?

10.6.2013 v 16:51 | Karma: 8,40 | Přečteno: 370x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

O povodni trochu jinak: příčiny povodně a obrázky

Česko a okolní země zasáhly povodně. Ze zpráv můžeme každý den slyšet o jejich důsledcích a o utrpení lidí, které velká voda vytopila. Ovšem, málo (nebo vůbec) se řeší příčiny toho, proč se tento extrém v počasí vlastně stal! Cílem tohoto článku bude jen poměrně krátce popsat, jaké meteorologické příčiny vedly k těmto povodním.

9.6.2013 v 17:02 | Karma: 18,22 | Přečteno: 1503x | Diskuse| Věda

Jaroslav Krejčí

Žít vlastní život – znáte to vůbec?

Nepřipadá vám, že lidé neví, co to znamená "žít vlastní život"? Mně se zdá, že velmi mnoho lidí se řídí nějakými trendy, které za ně určuje někdo druhý. Odněkud (třeba z dalekého zahraničí) přijde do společnosti nový trend a dav se bez kritiky podřídí. Mnoho lidí jako by se neřídilo tím, JAKÝ ŽIVOT CHTĚJÍ ŽÍT ONI SAMI. Neposlouchají sami sebe, své vnitřní touhy, ale všeobecně uznávané společenské trendy. A nejen to. Horší je, že tito lidé, kteří žijí hlavně podle aktuálních trendů, považují bezdůvodně každého člověka, jenž zůstává sám sebou, za podivíny. Proč lidé, kteří si prostě žijí, jak sami chtějí a nikomu nechtějí ubližovat, musí tak často čelit útokům ze společnosti, že jsou divní? Za co tomu musí čelit, když si jen hledí svého?

7.6.2013 v 22:02 | Karma: 15,31 | Přečteno: 767x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Krásy světa a života kolem nás posilují člověka (1/4): Příroda

Peníze, práce, úřady, práce v domácnosti, problémy třeba v sousedských vztazích. To jsou příklady problémů ve všedním životě, kterým musí v podstatě každý člověk čelit. Takové problémy se „většinou“ řešit musí, ale proč zároveň nehledat cesty, jak se posílit, abychom podobné všední starosti mohli napříště zvládnout lépe, s větší trpělivostí, odhodláním a silou?

31.5.2013 v 20:52 | Karma: 12,30 | Přečteno: 510x | Diskuse| Společnost

Jaroslav Krejčí

Vědci a média už otevřeně propagují manipulace počasí

Rozprašování síry z letadel prý pomůže proti globálnímu oteplování. Zdroj: iDnes.cz. A já jsem zrovna před měsícem psal, že jestliže někdy bude nutné oznamovat tyto experimenty s počasím lidem, tak globální oteplování bude první výmluva. No a je to tady!

9.5.2013 v 23:45 | Karma: 20,25 | Přečteno: 1385x | Diskuse| Věda
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.