Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vivat Kámasútra ;)

0 0
možnosti

J16o83s61e54f 68P52o45t80r

2. 3. 2014 23:15

Hinduismus a z něj vzniklý budhismus jsou náboženské systémy Ariů, nám Slovanům blízce příbuzných kmenů, které z evropské domoviny skončily až v Indii. Příbuznost dokládá řeč, na př. Védy znamená vědy, joga je odvozena od slova jho.

Ariové si sebou přinesli náboženství obdobného typu jako Řekové, nebo Germáni, ale předpokládá se, že vlivem nesnesitelného tropického klimatu si vytvořili vlastní systém, který je ovšem úplně protikladný evropskému systému. |Je založený na pasivitě, odevzdání se do rukou osudu, bez iniciativy a pokroku. Život je pouze utrpení a je třeba co nejdříve skončit  koloběh převtělování a zaniknout v nirváně.

Jeho vnějšími znaky je kastovnictví, opovrhování postiženými, nemocnými a chudými, kteří tak mají platit za hříchy v minulých životech

0 0
možnosti
Foto

Nevím, jestli je to tak složité, jak popisujete v úvodu:) Prostě zapnu intuici a čtu a s čím se ztotožním, to přijmu a s čím ne, tak to odložím a nelámu to. Nejsem si jistá, jestli takhle napsaný článek zaujme někoho, kdo se o Védy nezajímá a nebo jo, ale je začátečník (a nebo věčný začátečník). Možná by bylo lepší vybrat jednu krátkou citaci a napsat o ní článek.

1 0
možnosti

V31i42t 81A48d53a40m67e25k

2. 3. 2014 23:07

Pravda, uvod textu se mi jaksi libil, byl jsem zvedavy jestli si budu diky tomuto clanku udelat lepsi obrazek o jednom z nabozenstvi, ale jak mile jsem zacal cist ty citace a sjel jeste trosku nize abych se podival na to kolich bych jich mel jeste precist, tak jsem cist prestal. :-(

1 0
možnosti
  • Počet článků 98
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1860x
Je mi 23 let, zajímám se o řadu věcí od vědy až po duchovno, snažím se na každou věc udělat svůj názor.